Los osmifinále Ligy mistrů 2010/2011

Ve francouzském Nyonu se v pátek od 12:00 SEČ uskutečnilo losování osmifinálových dvojic pro jarní část Champions league. Manchesteru United byl přisouzen francouzský celek Olympique Marseille.

Los Ligy mistrů pro jarní část této sezóny byl pro Manchesteru United poměrně příznivý. United se v něm vyhnuli těm méně oblíbeným a nevyzpytatelným týmům jako jsou třeba AC Milán, Olympique Lyon či Inter Milán a los jim za soupeře přisoudil Olympique Marseille. Ale samozřejmě ani Olympique Marseille určitě nebude pro Red Devils nikterak snadným, ale dozajista ne neporazitelným soupeřem.

Marseille, jakožto poslední mistr francouzské Ligue 1, se celkem bez problémů kvalifikovala ze skupiny G, postarala se o nejvyšší skóre skupinové fáze, když vyhrála na půdě slovenské Žiliny, která od francouzského týmu utrpěla ostudnou porážku 0:7 a jako bonbónek si doma poradila také s do té doby bez ztráty bodů v Lize mistrů účinkující Chelsea 1:0.  S Marseille se náš tým v minulosti utkal pro zatím v jediném dvojzápase a to ve skupině Ligy mistrů v sezóně 1999/2000, kdy se radovali United z výhry 2:1 na Old Trafford 29. září a následně 19. října tomuto týmu podlehli 0:1 ve venkovním střetnutí ve Francii.

Los osmifinále pro jarní část sezóny 2010/2011 Ligy mistrů určil tyto dvojice:

AS Řím – Šachtar Doněck

AC Milán – Tottenham Hotspur

Valencie – Schalke 04

Inter Milán – Bayern Mnichov

FC Kodaň – Chelsea FC

Arsenal FC – Barcelona

Olympique Lyon – Real Madrid

Olympique  Marseille – Manchester United

Termíny všech zápasů jsou následující:

Osmifinále: První osmifinálové zápasy jsou rozděleny do dvou týdnů. První várka nás čeká 15. a 16. A druhá 22. a 23. února, odvety se pak odehrají 8. a 9. a 15. a 16. března.

Čtvrtfinále: 5. a 6. dubna – 12. a 13. dubna (losuje se 18. března)
Semifinále:
26. a 27. dubna – 3. a 4. května (losuje se 18. března)
Finále: 28. května ve Wembley

První zápas odehraje Manchester United venku na Stade Velodróme 23. února. Odveta se uskuteční na Old Trafford 15. března.

Můžeme se tedy těšit na porci dalších skvělých a určitě také zajímavých zápasů, které nás příští rok čekají a zároveň věřit ve vítězné tažení Manchesteru United za dalším primátem v této soutěži. Ostatně jak symbolické by bylo, kdyby se na anglické půdě radoval z vítězství právě celek z Anglie a jak pro nás nádherné, kdyby to byl právě tým v rudých dresech se znakem Manchesteru United na srdci? Pokračování naší cesty k vrcholu nyní vede přes Olympique Marseille směr čtvrtfinále…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.