Nové míče pro Premier League na sezónu 2010/2011

Nová sezóna již klepe na dveře a přináší nám opět plno nových věcí a změn a k těm patří mimo jiné i nový design míčů. Firma Nike připravila pro tento ročník nové míče z označením T90 Tracer, s nimiž se bude hrát nadcházející sezóna Premier League.

  Firma Nike tyto míče sice uvedla na světlo světa již před Mistrovstvím světa, nicméně my Vám je představujeme až nyní a podle mě ve správném čase, kdy má všechno opět začít. Přinášíme Vám tedy několik málo informací k novým balónům pro ročník 2010/2011.

Sportovní společnost Nike, která již několik let zásobuje svým zbožím nejen anglickou ligu poprvé poskytla svůj nový sortiment hráčům 1. července. Od té doby jsme jej tak mohli vidět v akci nejen při trénincích ale i některých přípravných zápasech Manchesteru United, stejně jako u většiny jiných týmů v průběhu celého léta. První ostrý test je však čeká až tento víkend.

O kvalitách nových míčů je zbytečné mluvit, protože jejich vlastnosti jsou dlouhou dobu na vysoké úrovni a technologie výroby se stále zdokonalují. Moderní materiály zaručují kvalitní letové parametry a hráči po celém světě si loňský model Nike Total 90 Ascente velice pochvalovali. Vlastnosti míče jsou prakticky totožné a nepatrná vylepšení jsou patrná především v použití odolnějších materiálů. Co se změnilo na první pohled je pochopitelně je nový design míčů je hodně podobný vzoru silniční komunikace, protože má na svém povrchu pruhy. Základní barevný podklad je opět bílý a doplněn je právě černomodrými pruhy. Uprostřed každého pruhu je ještě tenká žlutá linka dodávající míči zajímavé kontury.

S tímto modelem se budou moci hráči mazlit až do 30. června 2011 a kromě fotbalistů anglické Premier League, si jej užijí také ve španělské La Lize a italské Serii A. Kulaté nesmysly jednotlivých lig jsou od sebe opět barevně odlišeny.

 

 Italská Seria A

 

Španělská La liga

 

Anglická Premier League

 

Kdo si bude míč pochvalovat nejvíce se dozvíme po 38. kole

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.