Mikael Silvestre 2007/08

 Aby řekl pravdu, tak sezóna 2007/08 byla pro Mikaela Silvestreho pravděpodobně frustrující, protože odehrál pouze čtyři ligové zápasy, jelikož se v zápase s Evertonem zranil.

 

Ze hřiště byl odnášen na nosítkách, protože nemohl po vlastních nohách opustit hřiště. Poté se dozvěděl velmi špatnou zprávu, tedy že má přetrhané křížové vazy v koleně.  Kdysi měl podobné zranění Gabriel Heinze, které poté nezískal již tak skvělou formu a ztratil místo v sestavě na které se probojoval Patrice Evra. Gabriel nakonec odešel do Realu Madrid.

 

Sir Alex Ferguson ale byl optiistou, protože řekl, že si je jistý tím, že Mikeal se vrátí v březnu na hřiště. Byl operován ve Francii a jeho operace proběhla v pořádku. Silvestre měl štěstí v neštěstí, protože to mohlo být také vážnější zranění, které by skončilo tragicky.

 

 Slova Fergusona byla pravdivá, protože Silvestre se opravdu vrátil v březnu a odehrál zápas rezervy proti Man City, který United vyhráli 4:1. Do prvního týmu se vrátil v zápase s AS Roma a další zápas odehrál až proti Chelsea, kdy Manchester United prohrál 1:2.

 

Velmi nadšený z tohoto návratu je Sir Alex Ferguson, který řekl, že Mikael je velmi důležitou částí týmu již několik let. Podle něj jeho vztah ke klubu motivuje některé mladé hrče, aby tady zůstali. 

 

 Statistiky 2007/08

Premier League: 3 zápasy
Liga Mistrů: 2 zápasy
FA Cup: 0 zápasů
Carling Cup: 0 zápasů
Jiné: 0 zápasů
Celkově v této sezóně: 5 zápasů
Celkově v klubu: 361 zápasů, 10 branek

Nejlepší zápas

Chelsea 2:1 Manchester United, 26 duben 2008

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.