Tomasz Kuszczak 2007/08

I přesto, že Tomasz Kuszczak není jedničkou v brance Manchesteru United, tak pár zápasů odchytal a jednou udržel čisté konto. To by se mělo brát jako úspěch, protože každý ví, že nastoupit do zápasu s pozice náhradníka není nic lehkého.

 

brankáři, kteří dlouho sedí na lavičce náhrandíků, často ztrácejí reflexy, nebo nejsou sehraní s týmem, takže nastoupit do zápasu pro ně může být těžké. Tomasz ale v těchto situacích nezklamal. Všichni si pamatujeme na zápas, ve kterém dostal Kuszczak červenou kartu a United vypadli z FA Cupu. Tomasze to ale nepoložilo a stále bojoval. Tomasz Kuszczak odehrál v této sezóně několik dobrých zápasů, tedy například dva vítězné zápasy proti Birminghamu ( oba 1:0), nebo zápas Ligy Mistrů proti AS Roma.

 

Van der Sar má již 37 let, ale fanoušci Manchesteru United věří, že díky formě, kterou má polský brankář nebudou potřebovat novou posilu na tento post. Musíme připomenout, že v týmu je ještě mladý Ben Foster, který v příští sezóně bude určitě bojovat o své místo v týmu. Sir Alex Ferguson také řekl, že některého mladého brankáře pošle na hostování. Polský reprezentant ale říká, že bude stále válčit o místo v brance United.

 

Nakonec bychom měli připomenout, že Tomasz Kuszczak byl povolán do týmu Leo Beenhakkera na EURO 2008, ale ze šampionátu jej vyřadilo zranění. Doufejme, že tyto špatné momenty nepotkají tohoto Poláka v příští sezóně a naopak bude válčit s Edwinem van der Sarem o místo v brance United.

 

Statistiky 2007/08

Premier League: 9 zápasů
Liga Mistrzů: 5 zápasů
FA Cup: 1 zápas
Carling Cup: 1 zápas
Jiné: 0 zápasů
Celkově v sezóně 2007/08: 16 zápasů
Celkově za United: 29 zápasů, 0 branek

Nejlepší zápas

Birmingham City 0:1 Manchester United, 29 září 2007

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.