Luis Nani 2007/08

Jelikož jsem včera nenapsal o žádném z hráčů, tak vám dnes jako náhradu nabízím již druhého hráče, u kterého si zhrneme jeho sezónu. Po Carrickovi je tady naše loňská posila, tedy Luis Nani.

 

Když v roce 2007 přišel ze Sportingu Lisabon na Old Trafford, tak určitě nečekal, že bude velmi často hrát. Nani si velice rychle zvykl na tempo hry v Anglii a brzy byl jedním ze strůjců úspěchu společně se svým rodákem Cristianem Ronaldem.

 

Fanoušci Rudých Ďáblů nebyli nejprve spokojeni s výkony Naniho, ale nakonec reprezentant Portugalska předčil jejich očekávání. Svůj první zápas v lize si odbyl hned v prvním kole, protože vystřídal zraněného Wayna Rooneyho.

 

V zápase proti Spurs vstřelil svou první branku. Jeho radost byla o to větší, že jeho branka zajistila United první vítězství v sezóně.

 

Nani asistoval při brankách Louise Sahy a Nemanji Vidice v zápasech se Sunderlandem a Evertonem, které zajistili United vítězství 1:0.

 

Odehrál také důležitou roli ve finále Ligy Mistrů, když kopl dobře svou penaltu a zajistil United další sérii, jelikož po něm selhal John Terry.

 

Ferguson řekl, že je s výkony Naniho velice spokojený. Podle něj je Nani velice rychlým hráčem, který umí skvěle vystřelit.

 

Jedno je jasné, mladý záložník United už zvládá věci, které mu pomohou k tomu, aby se stal špičkovým fotbalistou. Musí ale ovládat svůj temperament ( Stačí si vzpomenout na zápas proti West Hamu). Jelikož hraje Luis Carlos Almeida da Cunha v United, tak má mnoho velkých učitelů.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.